اکبر بهنامجو در جریان سفر یک روزه خود به شهرستان مشگینشهر اظهار داشت: نیروگاه ۵ مگاواتی مشگین شهر به عنوان نخستین نیروگاه زمین گرمایی کشور در خردادماه به بهره برداری کامل میرسد.
وی افزود: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و شعار سال ۱۴۰۰ بیشترین تلاش ما رفع موانع تولید و پشتیبانی از طرحها و پروژهها خواهد بود و پروژههایی که در شتابدهی تولید دارای اهمیت هستند مورد توجه قرار میگیرند.
استاندار اردبیل با بیان اینکه سد احمد بیگلو در کوتاهترین مدت تکمیل و افتتاح شد، بیان کرد: این سد در حال حاضر ۱۱ میلیون متر مکعب آب دارد و فاز اول پایاب این سد به مساحت بیش از ۶۸۸ هکتار تا دو هفته دیگر افتتاح میشود و فاز دوم آن تا سه ماه آینده در اختیار کشاورزان و مردم مشگین شهر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سند شهرستان مشگین شهر در قالب طرح های پیشرو در بحث زیر ساختها و تولید آماده میشود، تصریح کرد: برای جاده گردشگری موئیل در سال جاری توجه ویژهای جهت تکمیل و بهره برداری خواهد شد تا در جذب گردشگر و اشتغالزایی در این حوزه بتوانیم سرعت عمل مناسب داشته باشیم.

نیروگاه زمین گرمایی برق
رییس شورای برنامه ریزی استان اردبیل بیان کرد: تسریع عملیات اجرایی راه مشگین شهر به اردبیل با هماهنگیهای لازم ادامه مییاید تا در تابستان سالجاری بهصورت کامل راه چهار بانده مشگین شهر به اردبیل به بهره برداری میرسد.
بهنامجو در ادامه گفت: در کنار پروژه راه آهن اردبیل به میانه، امسال ردیف اعتباری برای راه آهن اردبیل به پارس آباد نیز مورد توجه قرار گرفت که مطالعه آن دو سال است شروع شده و به شکلی ترسیم خواهد شد که کلیه شهرستانهای شمال استان از مزایای آن بهرهمند میشوند.
استاندار اردبیل در تشریح ادامه بازدید خود از طرحها گفت: سد اینچه برون به عنوان یکی از محورهای گردشگری و تامین بخشی از آب شرب مشگین با تامین اعتبار مجددا احیا میشود که حدود ۸ میلیارد تومان از اعتبارات در اختیار نماینده مشگینشهر و بقیه با پیگیریهای لازم از محلهای دیگر تامین اعتبار میشود.
انرژی زمین گرمایی، انرژی موجود در عمق زمین است که از انرژی خورشیدی که در طول هزاران سال در داخل زمین ذخیره شده و همچنین فروپاشی یا زوال ایزوتوپ های اورانیوم رادیو اکتیویته، توریم و پتاسیم در طی سالیان درازدرعمق زمین نشات گرفته است که عمدتا در نواحی زلزله خیز و آتشفشانی جوان و صفحات تکتونیکی زمین متمرکز شده است.
انرژی زمین گرمایی چیست؟
اینگونه انرژی اغلب در جهت تولید الکتریسیته زمینگرمایی مورد استفاده قرار میگیرد که به چرخه تولید انرژی الکتریکی از انرژی زمینگرمایی اطلاق میشود. فناوری مورد استفاده در طرحهای تولید برق از انرژی زمینگرمایی شامل نیروگاههای بخار خشک، نیروگاههای تبدیل بخار سیال و نیروگاه چرخه دوگانه است.
انرژی زمین گرمایی بر خلاف سایر انرژیهای تجدید پذیر محدود به فصل، زمان وشرایط خاصی نبوده بدون وقفه قابل بهرهبرداری میباشد. همچنین قیمت تمام شده برق در نیروگاههای زمین گرمایی با برق تولیدی از سایر نیروگاههای متعارف(فسیلی) قابل رقابت بوده و حتی از انواع دیگر انرژیهای نو به مراتب ارزانتر است.
سابقه خبر
قرار بود فاز اول این نیروگاه با توان5 مگاوات در زمستان سال 1398 به بهره برداری برسد. این خبر تقریبا دو سال قبل در 23 فروردین 1398 منتشر شده بود لینک به منبع خبر